Domatesli Tarifler


Domates Çorbası


Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı salça
- 5-6 su bardağı soğuk su
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- Üstüne serpmek için kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Sıvıyağ ve unu kavurun.
Üstüne salçayıda ekleyip biraz kavurduktan sonra, tuzunu ve karabiberini atın ve suyunu ilave ederek, hızlıbir şekilde karıştırın.
Daha sonra sütüde ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştırın.
Çorbanın kıvamını su ilave ederek veya su miktarını azaltarak istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Servisten hemen önce üstüne kaşar peyniri veya bir yemek kaşığı krema dökerek servis yapın.
Afiyet olsun...

 

Zeytinyağlı Domates Dolması


Malzemeler:
12 adet orta boy domates 
1 su bardağı pirinç 
4 adet kuru soğan 
2 adet kesme şeker 
1 çay kaşığı un 
2 yemek kaşığı kuş üzümü 
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 
1 çay bardağı zeytinyağı


Hazırlanışı:Önce kuru soğanı incecik kıyıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte sarartın ve ocaktan alın. Üzerine 10 dakika kadar ılık suda beklettiğiniz ve süzdüğünüz pirinci ekleyin. Tuz, kesme şeker, kalan zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve yıkayıp, saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini de karıştırın. Dolma harcınız hazır. Domateslerin sert olmasına dikkat edin. İyice yıkayıp, üstten kapaklarını kesin. İçini oyup, suyunu akıtın. Dolma harcını domateslere paylaştırıp, dolmaları tencereye dizin. Domates kapaklarını kapatıp, 2 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte 30 dakika tencerenin kapağını açmadan pişirin. Dolmanın parlak olmasını istiyorsanız kapağı kapalı soğutun.